Lichtmetalen velgen

Wilt u lichtmetalen velgen kopen? Automat Drachten (Friesland) verzorgt het advies, de verkoop en montage lichtmetalen velgen, voor alle merken en modellen auto’s.

Wat is een lichtmetalen velg?

Lichtmetalen velgen bestaan uit een speciale aluminiumlegering, een mengsel van bepaalde metalen, waarvan aluminium de belangrijkste is. Er zijn lichtmetalen velgen die geheel uit een magnesiumlegering bestaan. Deze zijn nog lichter, maar ook veel duurder, en worden vooral gebruikt in de racesport en voor speciale auto’s.

Door het speciale productieproces kan een lichtmetalen velg bijna elke mogelijke vorm hebben. Dit is een verschil met de stalen velg, omdat deze vaak beperkter is daar waar het gaat om ontwerp en uitwerking?

Waarom kiest u voor lichtmetalen velgen?

Lichtmetalen velgen vormen een van de meeste gekochte accessoires voor een auto. En terecht, een mooie lichtmetalen velg geeft uw auto een fraaiere aanblik en een sportief karakter.

Wellicht heeft u momenteel plastic wieldoppen op uw stalen velgen zitten zodat ze netter lijken. Maar het is niet echt wat u wilt, want u vindt het een beetje nep lijken. Daarom oriënteert u zich nu op lichtmetalen velgen.

Maar doe de stalen velgen niet weg! Gebruik deze voor een set winterbanden, zodat u de lichtmetalen velgen in de winter eenvoudig kunt laten vervangen. Zo houdt u de lichtmetalen velgen mooi voor in de rest van het jaar.

Ga naar Gratis bandenopslag

lichtmetalen velgen kopen

 

Voordelen van een lichtmetalen velg

Lichtmetalen wielen bieden enkele interessante voordelen. Zo zijn het de ideale wielen in de zomer, omdat ze gemakkelijker rijden op onbesneeuwde en droge oppervlakken. Lichtmetalen wielen zijn over het algemeen dan wel iets duurder dan de gewone stalen wielen, dat betekent ook dat ze steviger zijn en, zoals reeds genoemd, lichter en eenvoudiger te bewerken.

De voordelen op een rij:

  • Lichter dan staal: iets lager brandstofverbruik.
  • Afvoer warmte: aluminium geleidt de warmte beter en sneller af.
  • Vervormt minder snel dan staal.
  • Grote maten: tot 22 inch, in tegenstelling tot stalen velgen (17 inch).
  • Keuze uit heel veel velgen (vorm, kleur en maat).

zwarte lichtmetalen velg kopen

Nadelen

Er zijn een paar nadelen te noemen over lichtmetalen velgen:

  • Duurder dan stalen velgen
  • Gevoelig voor aantasting door zout e.d. als het oppervlak geen goede behandeling heeft gehad, of is beschadigd.
  • Gevoelig voor beschadiging: velgrandbeschermers kunnen dit voorkomen.
  • Gewild onder dieven: dit is goed te voorkomen door speciale bouten te gebruiken.

Afmetingen lichtmetalen velgen

Lichtmetalen velgen zijn er in vele maten, van 13 tot 22 inch diameter, en met elke gangbare breedte voor alle banden. Het is belangrijk dat u de juiste maten kiest, want niet elke velg past onder uw auto. Dat geldt onder andere voor de steekmaat, velgbreedte en ET-waarde. Wij helpen u bij de keuze van de juiste velg.

Kijk op site van onze partner in velgen: de velgenshop.

grote lichtmetalen velgen kopen

Productieproces lichtmetalen velg

Bij het produceren van een lichtmetalen velg is de verhouding tussen de verschillende grondstoffen, erg belangrijk. Wanneer de grondstoffen zijn samengevoegd verhit men dit mengsel tot de juiste temperatuur, en giet men de legering in een mal. Daarna ondergaat de velg nog speciale behandelingen, waarbij het onder andere precies op maat wordt gefreesd. Hierbij hoort ook het centrale gat voor de naaf en de gaten voor de bouten.

Om een velg voor uw auto te laten passen kunt u vaak een zogenoemde centreerring toepassen.

Als laatste krijgt de velg een speciale oppervlaktebehandeling, die het metaal beschermt tegen corrosie. Aluminium is, in tegenstelling wat u zou denken, gevoelig voor allerlei invloeden van buitenaf, zoals strooizout in de winter. Daarom krijgt de velg een beschermde laklaag van acryl of epoxyhars, en daarna een transparante lak.

Op zoek naar lichtmetalen velgen?

Automat Drachten levert en monteert alle merken en maten lichtmetalen velgen. Wij hebben de benodigde kennis en ervaring om de juiste lichtmetalen velgen onder uw auto te monteren. Zijn er andere problemen of is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt of APK? Dat kunnen we allemaal voor u uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heeft u deze artikelen al gelezen:

 Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over het kopen van lichtmetalen velgen, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.