Witte kentekenplaat bestellen

Contact

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website

Prijs: €12,95

Wilt u een witte kentekenplaat bestellen, dan bent u bij Automat Drachten op het juiste adres. De kentekenplaat is vaak dezelfde dag nog af te halen, mits u deze voor 12 uur ’s middags bestelt, en kost u maar € 12,95!

U mag zoveel witte kentekenplaten bestellen als u wilt, want het kenteken of een andere tekst op de witte kentekenplaat is niet aan een kentekenregistratie verbonden.

Waarom een witte kentekenplaat?

U bent verplicht een witte kentekenplaat te voeren op een aanhangwagen met een maximaal toegestane massa tot 750 kg, dat is inclusief het gewicht van aanhangwagen. Hetzelfde geldt voor een fietsendrager of bagagerek op de trekhaak die het zicht ontneemt op de kentekenplaat van de auto.

Voor zwaardere aanhangers en bijvoorbeeld caravans is een gele kentekenplaat verplicht. Dat betekent dat deze aanhangwagen of caravan een eigen kentekenbewijs moet hebben en zodoende geregistreerd staan bij het RDW.

Zie ook: Wanneer is een witte kentekenplaat verplicht?

Verantwoordelijkheid

U bent als bestuurder verantwoordelijk voor het voeren van de juiste kentekenplaten op uw voertuig en getrokken voertuigen. Zo moet uw auto zowel aan de voor- als de achterzijde een gele kentekenplaat hebben. Voor tweewielers als motoren en scooters geldt dat er alleen een goed zichtbare kentekenplaat aan de achterkant moet zijn gemonteerd.

Heeft u onjuiste (witte) kentekenplaten op uw aanhangwagen of fietsendrager, dan kunt u een hoge boete verwachten (€140,-) wanneer de politie u aanhoudt. Hetzelfde geldt voor het geheel ontbreken van een kentekenplaat. Het kenteken op de witte kentekenplaat moet altijd gelijk zijn aan het trekkende of dragende voertuig. Let u hierop wanneer u een aanhanger of fietsendrager leent van iemand.

Witte kentekenplaat met tekst bestellen

Een witte kentekenplaat staat nergens geregistreerd en vandaar dat u ook een andere tekst op deze platen kunt laten zetten. Echter wel maximaal acht karakters inclusief spaties. Deze witte platen gebruikt men vaak voor ludieke acties bij feestjes of voor het verkopen van verschillende zaken. Denkt u maar aan teksten als ‘TE KOOP’ of ‘OCCASION’.

Witte kentekenplaat bestellen

Komt u bij ons langs dan kunt een kentekenplaat direct bestellen, maar u kunt de witte kentekenplaat ook bestellen door het formulier op deze pagina in te vullen of even te bellen.

Op zaterdag bestelde kentekenplaten kunt de eerstvolgende werkdag (maandag) bij ons afhalen.

Let op: kentekenplaten kunnen uitsluitend afgehaald worden bij ons in de winkel!

Prijs: €12,95