Bandenset wisselen

banden wisselen Automat Drachten, Friesland

Bent u op zoek naar een garage die uw bandenset of wielen (zomer/winter) kan wisselen in Drachten? Kom naar Automat Drachten (Friesland) en wij zullen uw banden vakkundig en snel wisselen. Wij hebben alle kennis en ervaring in huis om u verder te helpen.

We slaan de zomer- of winterbanden geheel kosteloos voor u op in ons magazijn wanneer wij de wisseling voor u uitvoeren.

Waarom banden wisselen of vervangen?

Of u de banden wisselt hangt af van de staat van uw banden en het type band wat u nu onder de auto heeft.

Versleten banden

Hebben uw banden een profiel wat kleiner is dan 1,6 mm? Dan zijn ze versleten en moet u ze laten vervangen. Dit geldt voor alle soorten banden. U kunt dit moment het beste voor zijn, omdat dit onveilig is. Daarnaast voldoet u niet aan de minimum eisen die van toepassing zijn in Nederland.

Ook is dit een afkeurpunt tijdens de APK. Controleer daarom de banden regelmatig en laat ze vervangen bij een profieldiepte van 2 mm. Winterbanden kunt u beter nog eerder vervangen (4mm). Bent u niet zeker van uw zaak, kom dan even bij ons langs.

Beschadigde banden

Beschadigde banden moet u direct laten vervangen. Beschadigde banden kunnen, hoe klein de beschadiging ook is, een klapband veroorzaken. Een klapband is niet iets wat u wilt meemaken bij een normale snelheid, laat staan bij 100 km/uur. Het kan zeer ernstige gevolgen hebben voor u en uw passagiers, wanneer u hierdoor een ongeluk krijgt of veroorzaakt.

Ook hier geldt: wanneer u niet zeker bent van de ernst van de beschadiging, kom zo snel mogelijk even langs. Rij in de tussentijd wel rustig en voorzichtig.

Winterbanden of zomerbanden

Winterbanden en zomerbanden moeten elk winter- en zomerseizoen worden gewisseld. In de winter wisselt u naar winterbanden, en in de warme tijd van het jaar naar zomerbanden. Dit kunnen wij voor u doen. Ook de opslag van de gewisselde set banden of wielen verzorgen we voor u. De prijs daarvan is bij het wisselen inbegrepen.

Zomerbanden wisselen in Drachten

Uw zomerbanden moet u op tijd vervangen door de winterbandenset om te voorkomen dat u op besneeuwde wegen van de weg glijdt. Over het algemeen houdt men een temperatuur van 7 graden Celsius of lager aan. Is de temperatuur langere tijd onder deze temperatuur (begin koude periode), dan is het tijd over te schakelen.

Zomerbanden hebben een heel ander profiel dan winterbanden en het rubber is harder dan het rubber van winterbanden. Zomerbanden worden steeds harder bij een dalende temperatuur, waardoor de grip ook steeds minder wordt.

Winterbanden wisselen in Drachten

Voor het overschakelen naar zomerbanden kunt u dezelfde temperatuur aanhouden. De temperatuur moet dan wel langere tijd boven de 7 graden Celsius zijn. Dat is dus ergens in het voorjaar. U moet er wel rekening mee houden dat de temperatuur in de nachten nog lang onder deze temperatuur kan dalen.

Rijdt u te lang door met winterbanden in de warme periode, dan slijten deze sneller en kost het u meer geld aan brandstof. De grip van winterbanden op de weg is ook minder dan zomerbanden.

Wisselen en opslag van banden- of wielensets in Drachten

U kunt uw bandensets of complete wielensets (velgen + band) opslaan in het speciale magazijn van Automat Drachten. Hier heersen de juiste condities voor de opslag, zodat temperatuur, vochtigheid en licht geen negatieve invloed hebben op de kwaliteit van de opgeslagen banden.

Het wisselen van bandensets duurt langer dan het wisselen van complete wielen. De gewisselde banden moeten daarna ook nog worden uitgebalanceerd. Dat is bij verwisselde wielen in principe niet nodig, waardoor dit ook sneller en goedkoper is.

Heeft u een set winterbanden en overweegt u aparte velgen hiervoor aan te schaffen, kijk dan op de velgenshop. Veel mensen laten de winterbanden op stalen velgen monteren, die beter tegen de winterse omstandigheden kunnen. Zo beschermen ze hun lichtmetalen velgen waar de zomerbanden om zitten.

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heeft u deze artikelen al gelezen:

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over de opslag van een banden- of wielenset, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.