Autobanden|Landsail

Heeft u nieuwe autobanden nodig? Als u zich er enigzins in autobanden gaat verdiepen zal het u misschien al snel duizelen. Zoveel merken, soorten, maten; welke is nu de juiste voor uw voertuig? Automat Drachten helpt u graag bij het maken van deze keuze.

Uw veiligheid en rijcomfort worden voor een belangrijk deel bepaald door de staat van uw banden. Automat Drachten adviseert u graag bij het maken van de juiste keuze en staat garant voor een vakkundige service.

Wanneer moet ik een band vervangen?

Banden hebben een maximale levensduur van zes jaar. Door uitdroging en veroudering ontstaan er kleine scheurtjes en de grip van het rubber gaat snel achteruit. Uit veiligheidsoverweging dient u de band dan eigenlijk te vervangen. De leeftijd van banden staat aangegeven op de wang van een band. De laatste 4 cijfers van de DOT-code geven de productiedatum aan. De code bestaat uit vier cijfers; bijvoorbeeld 1508. Dat betekent dat de band in week 15 van het jaar 2008 is geproduceerd. Bij een APK keuring worden de banden beoordeeld op een minimale profieldiepte van 1,6 mm. Verder moeten banden op één as dezelfde maat en karkasstructuur hebben. Tot slot worden ze ook gecontroleerd op beschadigingen en uitstulpingen.

Landsail banden

Automat Drachten kan alle merken banden leveren maar raad aan om op Landsail banden te rijden!

De Landsail is een moderne band die betaalbare kwaliteit binnen handbereik brengt. Bij de productie van de Landsail banden wordt gebruik gemaakt van de nieuwste technologieën en daarom rollen deze banden dan ook van de modernste fabricagelijnen. De rubbersamenstelling is een uitgebalanceerde mix van grondstoffen die in grote mate bepalend is voor de kwaliteit van het eindproduct. De beschikbare profielen variëren van eenvoudig maar doeltreffend tot ingenieus en doordacht en daardoor maximaal presterend.

De Landsail banden zijn verkrijgbaar in een breed gamma van types en maten. Zowel voor de middenklasser als voor de luxere en grotere SUV is er een band beschikbaar. Ook voor het zwaardere werk is er een krachtpatser te koop.

Landsail, voor veel veilige kilometers!