Vierseizoenenbanden kopen

Bent u op zoek naar passende vierseizoenenbanden voor uw auto? Bij Automat Drachten (Friesland) kunt vierseizoenenbanden kopen. We verkopen niet alleen banden, maar ook voor velgen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor mooie lichtmetalen velgen en stalen velgen voor bijvoorbeeld de winterbanden.

We leveren vierseizoenenbanden van elk bekend merk, alle gangbare maten en in elke prijsklasse.

Wat is een vierseizoenenband?

Een vierseizoenenband, 4-seizoenenband of ‘allseason’ is bedoeld voor alle seizoenen van het jaar. Met een goede vierseizoenenband kunt u veilig rijden, mits u uw rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden. Dat geldt natuurlijk altijd en ook voor andere soorten banden. Met een goede zomerband gaat u ook geen 200 km/uur rijden tijdens een hevige regenbui. En met een winterband heeft u net zomin grip op een ijsbaan, als wanneer u daar op zomerbanden overheen rijdt.

Voordelen van een vierseizoenenband

Vergelijken we de vierseizoenenband met de zomerband dan kent de vierseizoenenband een aantal voordelen:

  • Geschikt voor alle weersomstandigheden, mits u uw rijstijl aanpast aan omstandigheden.
  • Meer grip bij lage temperaturen.
  • Kortere remweg op besneeuwd wegdek.

Nadelen van een vierseizoenenband

Een vierseizoenenband heeft een andere rubbersamenstelling en een ander profiel dan een zomerband. Het rubber van een vierseizoenenband wordt bij hoge temperaturen zachter dan die van een zomerband. Hierdoor wordt de rolweerstand groter en dus ook het brandstofverbruik. In de winter zal een vierseizoenenband daarentegen juist minder snel hard worden, en meer grip houden. Ook slijt de band hierdoor sneller.

vierseizoenenbanden kopen profiel

Op een besneeuwd wegdek heeft een vierseizoenenband echter minder grip dan een winterband door zijn aangepaste profiel. Hierdoor zult u bij het wegrijden en bij het nemen van helling meer problemen hebben dan met winterbanden onder de auto.

Ga naar winterbanden kopen

Symbolen op de banden: M+S en 3PMSF symbool

vierseizoenenbanden kopen M+S

Op veel banden vindt u het M+S symbool. Dit staat voor modder en sneeuw. Dit is geen officieel erkend symbool. Punt is namelijk dat de band niet getest is. Veel fabrikanten zetten het symbool wel op de banden.

vierseizoenenbanden kopen profiel

Het 3PMSF symbool (Three Peak Mountain Snow Flake) of Alpine-symbool, mag daarentegen alleen worden toegepast wanneer de band speciaal is getest voor winterse omstandigheden. Het gaat dan wel om de minimale eisen die aan een winterband worden gesteld. Een vierseizoenenband met dit symbool is dus geschikt voor een besneeuwd wegdek, maar wel onder ideale omstandigheden. Het is tenslotte geen echte winterband.

Productiedatum

In sommige landen is het nog toegestaan om op vierseizoenenbanden te rijden in de winter, mits de band het M+S symbool heeft. Zo is dit in Duitsland toegestaan tot 31 september 2024, mits de banden zijn geproduceerd voor 31 december 2017. Banden met een latere productiedatum moeten het 3PMSF symbool hebben.

productiedatum vierseizoenenbanden-kopen

De productiedatum kunt zelf eenvoudig controleren op de band zelf aan de hand van de DOT-code. Het is aangegeven met het laatste 4-cijferig getal, waarvan de eerste twee de week aangeeft en de laatste twee cijfers het jaar. Zo geeft het getal 3418 aan, dat de band is geproduceerd in week 34 van 2018. De band in onderstaande afbeelding is geproduceerd in week 46 van 2014, te oud dus.

Lees ook hoe herkent u een winterband

Waar koopt u goede vierseizoenenbanden?

Een goede vierseizoenenband koopt u bij de bandenspecialist, zoals Automat Drachten. Wij leveren alle merken, maten en soorten vierseizoenenbanden.

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie.

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over het kopen van vierseizoenenbanden in Drachten, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.