Bandenopslag

Bent u op zoek naar een betrouwbare partner in Drachten voor uw bandenopslag? Dan kunt u bij Automat Drachten terecht; een vertrouwd adres voor heel Friesland.

Vertrouwt u ook op uw winterbanden in de winter, en op de zomerbanden wanneer de kou is verdwenen? Daar doet u goed aan, want echte winterbanden zijn veiliger dan zomerbanden. Zeker wanneer de weersomstandigheden veranderen.

Het betekent dat u plaats moet hebben om de ongebruikte banden en/of complete wielen op te slaan. Weet u dat dit ook bij Automat Drachten kan? Tegen een hele schappelijke prijs?

Opslag complete sets

Voor al onze klanten die bij ons de wielen laten wisselen bieden wij de opslag service zelfs gratis aan.

Opslag van uw complete set:                      € 12,50 (gratis bij wielenwissel)

prijzen per set incl. btw, per seizoen / wissel

Wielen en banden service:

Bij Automat Drachten kunt u voordelig uw zomer banden wisselen, winter banden wisselen of complete wielen wisselen. De opslag van uw zomerbanden, winterbanden of wielen is dan zelfs gratis.

Wielenwissel:                                          € 29,- (gratis opslag)

Wielenwissel incl. balanceren:          € 39,- (gratis opslag)

Bandenwissel incl. balanceren:        € 69,- (gratis opslag)

Prijzen per set incl. btw, per seizoen / wissel

Wilt u het nieuwe seizoen liever op lichtmetalen velgen of juist op stalen velgen rijden? Kijkt u dan eens op de website van onze banden en velgen partner.

bandenwissel bandenopslag automat drachten

Lekke band / bandreparatie:

Band plakken (indien mogelijk):     € 17,50

Ventiel vervangen:                                € 12,50

Prijzen per band/wiel, indien los aangeleverd

U heeft een lekke band of uw band loopt steeds langzaam leeg? Laat dit dan controleren bij Automat Drachten. Meestal betreft het een spijker of een schroef in de band, of is het ventiel lek en is dit met een kleine bandreparatie eenvoudig en vlot te verhelpen.

Winterbanden nuttig of niet?

Niet iedereen is het eens over het nut van winterbanden, maar als u al winterbanden gebruikt, dan weet u wel beter. Het nut van winterbanden heeft zich allang bewezen, al beweren sommigen van niet. Toch blijkt uit tests in binnen- en vooral ook het buitenland dat goede winterbanden meer veiligheid bieden.

Dat alles wel binnen de normale grenzen natuurlijk. Dat u winterbanden onder uw auto heeft wil niet zeggen dat alles kan. Ook met winterbanden vliegt u uit de bocht wanneer u te hard rijdt.

Bij normaal rijgedrag bewijzen de tests dat u bij een noodstop veel sneller stil staat op een
besneeuwde weg. Bij 50 km/uur is de remweg op zomerbanden minimaal een keer zo lang. Ook in de bochten bewijzen winterbanden hun nut, omdat deze banden de zijwaartse beweging beter opvangen.

Wisselen bandenset noodzakelijk

Er zijn mensen die te lang doorrijden op hun winterbanden, waardoor deze onnodig snel slijten. Bij een temperatuur van 7 graden Celsius en hoger verliest de winterband steeds sneller zijn nut. De winterband is van zachter rubber gemaakt, wat bij hogere temperaturen veel sneller slijt. Het omgekeerde geldt trouwens ook; zomerbanden slijten sneller bij lagere temperaturen.

Het is niet altijd even gemakkelijk het juiste moment te bepalen om voor de bandenwissel. In sommige landen, zoals Italië en Oostenrijk, zijn winterbanden verplicht in een bepaalde periode. In Duitsland hanteert men in principe alleen de regel dat winterbanden verplicht zijn bij winterse omstandigheden. Maar controleer altijd vooraf wat de regels zijn, want in Duitsland gelden aanvullende regels.

Is hier in Nederland de winter allang voorbij, maar gaat u nog op wintersport? Laat dan de winterbanden zitten totdat u terug bent.

Zie ook: Bandenset wisselen

Opslaan van de banden

Belangrijke zaken m.b.t. de opslag van banden zijn:

Banden

Of u nu wisselt naar winterbanden of naar zomerbanden, u heeft een bandenset over die u moet opslaan. Die bandenset neemt ruimte in beslag in uw garage of schuur. Ruimte die u misschien niet kunt missen, omdat de tuinmeubelen hier ook moeten staan in de winter. De banden kunt u stapelen, al is het de vraag of dit goed is voor de banden zelf.

Velgenstandaard

Wisselt u elk seizoen complete wielen (velg + band), dan heeft u dezelfde ruimte nodig. Voor complete wielen zijn speciale velgenstandaards in de handel, al dan niet verrijdbaar en voor elke prijs. U kunt uw complete wielen vrij eenvoudig op een velgenstandaard vastzetten, zonder dat deze elkaar raken. Maar zo’n standaard neemt veel ruimte in.

Vervoer bandensets

Een bijkomend probleem is het vervoer van de bandenset van en naar de garage. De vier banden of complete wielen moeten wel in de kofferbak passen. Anders moet u twee keer rijden.

Opslagcondities

Het is het belangrijk dat u de banden of complete wielen onder de juiste condities opslaat. Het rubber van een band is onder andere gevoelig voor koude (zomerband) en warmte (winterband). Voor een goede opslag geldt:

  • Banden moeten droog en schoon zijn
  • Een stabiele, gematigde temperatuur (-5 tot +25 graden Celsius)
  • Luchtvochtigheid maximaal 70%
  • Voorkom uitdroging door warmtebronnen (radiatoren, kachels e.d.)
  • Altijd binnen uit het zonlicht (Uv-licht versnelt de veroudering)
  • Voorkom vervuiling met middelen die het rubber aantasten (oplosmiddelen, aardolieproducten e.d.)

Opslag winter-/zomerbanden set

Bij Automat Drachten (Friesland) kunnen wij de bandenset voor u opslaan in onze speciale opslagruimte. Dat kost u maar een paar euro per seizoen. De opslag is gratis wanneer u de banden bij ons laat wisselen. Kijk voor de actuele prijzen op bandenopslag.

In de opslag bij Automat Drachten slaan wij de banden op onder de juiste condities en zijn ze ook verzekerd. Dat is meestal niet het geval wanneer de bandenset bij u in de garage staat, omdat deze niet bij de inboedel hoort maar bij de auto. Wordt de bandenset bijvoorbeeld gestolen, dan is de kans groot dat de verzekering niet uitkeert.

Wij slaan zowel banden als complete wielen (band + velg) op, dat maakt voor ons niet uit. Het wisselen van complete wielen gaat wel sneller en is ook goedkoper. Die keus is geheel aan u. Voor nieuwe velgen kunt u terecht bij de velgenshop.

Daarnaast bewaken wij uiteraard de kwaliteit van uw banden. Mochten deze aan vervanging toe zijn, dan melden wij u dat tijdig en kunt u via onze online partner bandenshop.nl eenvoudig de gewenste set banden bestellen en door ons laten monteren.

Zie ook: opslag winterbanden en opslag zomerbanden

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heeft u deze artikelen al gelezen

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over de opslag van een banden- of wielenset, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.