Kleine onderhoudsbeurt

Regelmatig onderhoud is voor veel dingen noodzakelijk. Dat geldt ook voor auto, die op gezette tijden een kleine of grote onderhoudsbeurt nodig heeft. Wilt u er zeker van zijn dat uw auto technisch geheel in orde is, dan laat u de auto op tijd onderhouden. Wij kunnen uw auto een kleine onderhoudsbeurt geven tegen een eerlijke prijs. De gemiddelde prijs van een klein onderhoudsbeurt ligt rond de € 90,-.

Waarom een kleine onderhoudsbeurt belangrijk is

Na 15.000 tot 20.000 km, of na een jaar, is het verstandig uw auto een kleine beurt te laten geven. Elke auto heeft onderdelen die slijten en die u dient te laten controleren. Wij controleren uw auto op een aantal punten, maar dit is ook afhankelijk van het merk en model auto. Elke autofabrikant heeft voor zijn modellen een onderhoudsschema opgesteld waarin specifieke controles staan. De exacte specificaties vindt u in het instructieboekje van uw auto.

kleine onderhoudsbeurt schokbrekers

Controles

Vrijwel altijd worden de volgende zaken visueel gecontroleerd:

  • Carrosserie
  • Schokdempers
  • Remmen,
  • Verlichting
  • Accu
  • Uitlaat
  • Ruitenwissers
  • Banden
  • Vloeistoffen: remvloeistof, stuurbekrachtiging vloeistof, koelvloeistof en motorolie.

De motorolie wordt meestal ververst en het oliefilter vervangen. Komen tijdens de kleine onderhoudsbeurt onvoorziene dingen voor vervanging of reparatie naar voren, dan gaan wij altijd eerst met u in overleg.

Kleine onderhoudsbeurt of grote beurt?

Wanneer laat u een kleine onderhoudsbeurt uitvoeren en wanneer een grote? Dat is geheel afhankelijk van het merk en model auto. Een autofabrikant geeft voor elk model op wanneer bepaald onderhoud nodig is of onderdelen aan vervanging toe zijn. U vindt deze informatie in het instructieboekje wat bij uw auto hoort. Heeft u deze niet meer, dan vindt u deze informatie ook online.
kleine onderhoudsbeurt instructieboekje

Apk en kleine beurt

Moet uw auto ook apk gekeurd worden, dan is het verstandig en goedkoper om dit tegelijk met de kleine beurt uit te laten voeren.

Moderne auto’s

Tegenwoordig houden veel moderne auto’s zelf bij wanneer bepaald onderhoud noodzakelijk is. Door de moderne technieken kan het centrale besturingssysteem heel veel zelf bepalen, zo ook het onderhoud. Dat betekent dat er verschillende intervalperioden kunnen zijn, afhankelijk van het aantal gereden kilometers, de tijd sinds laatste onderhoud, de leeftijd auto of een combinatie van deze zaken.

De centrale computer geeft het noodzakelijke onderhoud meestal aan op het informatiesysteem van uw auto of door een andere melding op het dashboard. Het is voor u als bestuurder belangrijk te weten wat deze meldingen inhouden, zodat u op tijd actie kunt ondernemen. Raadpleeg meteen uw instructieboekje bij een onbekende melding.

kleine onderhoudsbeurt modern dashboard

Is uw auto toe aan een kleine onderhoudsbeurt in Drachten?

Bij Automat Drachten voeren we alle onderhoudsbeurten uit, voor alle merken en modellen auto’s en tegen eerlijke prijzen. Dat betekent dat u vooraf weet wat de rekening ongeveer zal zijn. Ongeveer, want we kunnen altijd iets tegenkomen waar wij en u niet op rekenen. Maar we zullen altijd met u overleggen, voordat we onderdelen vervangen of een reparatie uitvoeren.

Maak een afspraak voor een kleine onderhoudsbeurt in Drachten door het contactformulier in te vullen op deze pagina.

Weet u niet wanneer onderhoud nodig is?

Misschien bent u het instructieboekje van de auto kwijt of zat deze niet bij de auto toen u hem kocht. Dan kunt u ons altijd vragen een en ander voor u na te kijken. Wij kunnen u precies vertellen wat de onderhoudsintervallen zijn van uw auto.

Bel gewoon even of kom langs bij Automat Drachten. U kunt ook het formulier invullen op deze pagina voor het maken van een afspraak.