Accu auto laten vervangen

Woont u in Drachten of in Friesland en is de accu van uw auto aan vervanging toe, dan zoekt u hiervoor een goed adres. U kunt bij Automat Drachten terecht voor een nieuwe accu. Wij verzorgen de complete montage. Uiteraard kunt de accu ook zelf monteren. Wij vervangen uw accu snel en vakkundig zodat u weer snel op weg kunt.

Actuele prijzen

Gelukkig is het vervangen van een auto accu relatief makkelijk en hebben wij altijd goedkope auto accu s op voorraad staan voor bijna elke auto. Levert u uw oude accu bij ons in dan krijg u €10,- retour bij de aankoop van een nieuwe accu.

Auto accu zelf vervangen
Vervangt u zelf de accu van uw auto? Dan heeft u al een auto accu voor de onderstaande prijzen, voor het laten monteren van een auto accu rekenen wij €10,-*

Auto accu prijzen:

General Accu’s Actieprijs
35 Ah 89,- / € 79.-
44 Ah 89,- / € 79.-
55 Ah 105,- / € 89.-
62 Ah 119,- / € 99.-
71 Ah 139,- / € 109.-
80 Ah 169.- / € 129,-
100 Ah 189,- / € 139.-

*prijs voor montage alleen geldig mits accu vrij toegankelijk is, mocht dit niet het geval zijn wordt de prijs in overleg bepaald.

Zie ook: goedkope auto accu’s kopen

Hoe weet u dat de accu vervangen moet worden?

Het lijkt er soms op dat een accu er zo maar ineens mee ophoudt waardoor uw auto niet wil starten. Dat wil niet altijd zeggen dat de accu aan vervanging toe is, want er kan ook iets anders aan de hand zijn.

Voordat u kunt zeggen dat de accu moet worden vervangen zult u enig onderzoek moeten (laten) doen. Een defecte accu komt niet vaak voor, omdat het dan meestal gaat om een nieuwe accu met een fabricagefout. Het kan ook zijn dat de accu beschadigd is.

accu vervangen accucheck

Vermoedt u dat de accu meer moeite heeft met het starten van de auto, dan is het verstandig deze door ons te laten doormeten. De accu van een auto moet voldoende kracht hebben om de motor soepel te laten ronddraaien. Zo niet, dan is er een probleem met de accu of de dynamo.

Zwakke accu of defecte/slechte dynamo?

Van elke accu neemt de capaciteit op den duur af. Naarmate de accu ouder wordt loopt deze ook sneller leeg wanneer deze niet op tijd wordt opgeladen. De accu van een auto is eigenlijk een zogenoemde startaccu, die bij het starten in een korte tijd veel stroom moet leveren. Daarna verzorgt de dynamo de stroomvoorziening van de auto en laadt deze de accu weer op.

Start de auto niet omdat de accu leeg is, dan zult u de auto moeten starten met behulp van startkabels of een hulpdienst inschakelen. Als u daarna een eind gaat rijden (minimaal 30 minuten), zou de accu weer voldoende opgeladen moeten zijn. Daarna start de auto weer normaal. Is dat niet het geval, dan kan het zijn dat of de accu zelf niet meer goed is of dat de dynamo het probleem is. Om dit te laten controleren zult u naar een garage moeten.

accu vervangen dynamo

Oorzaken zwakke of slechte accu

Zoals hiervoor al gezegd wordt elke accu zwakker na verloop van tijd. Het vervelende is dat u dit vaak pas merkt wanneer het buiten kouder wordt. Een accu heeft per definitie minder capaciteit in de koude maanden van het jaar.

Een accu kan er ook slecht tegen dat hij langere tijd niet opgeladen wordt. Daarom is het belangrijk dat u een accu regelmatig oplaadt wanneer u deze langere tijd niet gebruikt.

Laat de accu op tijd controleren

Het is verstandig om de accu – en andere zaken – op tijd te laten controleren. Bijvoorbeeld voordat u op vakantie gaat of wanneer het kouder wordt. De controle van de accu en dynamo is altijd onderdeel van een kleine of grote onderhoudsbeurt. Laat u deze op tijd uitvoeren, dan kunt u er bijna zeker van zijn dat de accu geen problemen zal geven.

Ga naar kleine onderhoudsbeurt of grote onderhoudsbeurt.

Gerelateerde onderwerpen

In de kennisbank van Automat Drachten vindt u talloze handige artikelen. Heeft u deze artikelen al bekeken: