Slotbouten en slotmoeren kopen: dit moet u weten!

Heeft u mooie velgen op uw auto en wilt u er zeker van zijn dat de velgen goed vastzitten onder uw auto? Dan raden we u aan om slotbouten of slotmoeren te gebruiken. Maar wat zijn slotbouten en slotmoeren nu eigenlijk?

Er zijn slotbouten en slotbouten

We hebben het hier over de anti-diefstal bouten en moeren voor velgen van een auto. Dus niet de bouten met de gladde ronde kop die u kunt gebruiken voor hout- en metaal verbindingen.

Waarom zijn goede slotbouten en slotmoeren belangrijk?

Normaal gesproken monteren we de velgen en de autoband op de wielnaaf. Hier gebruiken we wielbouten of wielmoeren voor. We draaien de wielbouten of wielmoeren dan met een wielmoersleutel aan. Het punt is dat velgen er op dezelfde manier ook weer heel gemakkelijk afgehaald kunnen worden met een wielmoersleutel.

Bij Automat Drachten adviseren we daarom altijd het gebruik van goede slotbouten en slotmoeren. De voornaamste reden hiervoor is dat u zo heel eenvoudig diefstal van uw (lichtmetalen) velgen kunt voorkomen. Op de kop van de bout of moer zit een inkeping of ze hebben een aparte vorm. Om de slotbout los te kunnen draaien heeft u een speciale sleutel nodig. De meeste dieven hebben alleen een gewone wielmoersleutel bij zich die niet op een slotbout of slotmoer past. Daarom worden slotbouten ook wel antidiefstal bouten genoemd. U maakt het dieven namelijk extra moeilijk om de velgen en autobanden van uw auto af te halen.

Per velg monteert u maar 1 slotbout of -moer, meer is ook niet nodig. Die ene anti-diefstalbout of moer voorkomt al dat de velg verwijderd kan worden met een normale wielmoersleutel.

slotmoeren slotbouten - wielmoeren

Hoe weet u of u slotbouten of slotmoeren nodig heeft en waarom moet u ze vervangen?

Om erachter te komen of u slotbouten of slotmoeren nodig heeft voor uw auto, kunt u kijken wat er nu in de velgen zit. Hierbij gebruiken we de volgende richtlijn: zitten er wielbouten in uw velgen, dan heeft u slotbouten nodig. Zitten er wielmoeren in uw velgen, dan kunt u slotmoeren gebruiken voor de montage.

We adviseren onze klanten altijd om anti-diefstal bouten of moeren te laten monteren. De velgen blijven daardoor stevig op hun plek zitten en u maakt het dieven extra moeilijk om de velgen en autobanden van uw auto af te halen. Als u slotbouten of slotmoeren gaat verwijderen, is het belangrijk om te weten welke code er bij de slotbout adapter hoort. Daardoor weet u welke adapter u kunt gebruiken om de slotbouten eraf te halen.

slotmoeren en slotbouten - wielbouten

wielbouten

Welke maten bouten en moeren zijn er?

Welke maat slotbouten of slotmoeren kunt u nu het beste gebruiken? Om dit te achterhalen is het van belang om te weten welk soort schroefdraad uw auto heeft. Ieder automerk heeft een ander type schroefdraad. De maten slotbouten en schroefbouten die we het meeste tegenkomen zijn:

  • M12*1,50
  • M12*1,25

Gaat u de speciale bouten of moeren zelf bevestigen, dan is het een goed idee om de bouten en moeren altijd eerst met de hand aan te draaien. Zo weet u zeker dat u de juiste bouten en moeren gebruikt en kunt u de bout er niet scheef opdraaien. Ook voorkomt u dat u de schroefdraad stuk draait. Daarnaast is het belangrijk dat u de bouten of moeren kruislings op de velg aandraait.

Bent u er niet zeker van welke maat u nodig heeft voor uw auto? Geen nood. Kijk dan even op https://www.steekmaat.nl/. Hier kunt u snel terugvinden welke maat slotbouten of slotmoeren bij uw auto hoort. U vult het merk en het bouwjaar van uw auto in en vervolgens krijgt u alle benodigde gegevens overzichtelijk gepresenteerd. Op deze manier ziet u snel wat u nodig heeft.

slotmoeren en slotbouten - antidiefstal bouten

slotbouten – antidiefstal

Anti-diefstal bouten en moeren laten monteren bij Automat Drachten

Als u weet welke slotbouten of slotmoeren u kunt gebruiken voor de montage van uw velgen, neem dan gerust eens een kijkje in onze shop en ontdek ons uitgebreide aanbod aan slotbouten en slotmoeren. U vindt bij ons slotbouten en slotmoeren in allerlei soorten en maten. Twijfelt u over de montage van de slotbouten of slotmoeren? Neem dan contact met ons op of kom langs in onze winkel.

Onze ervaren specialisten weten precies welke bouten en moeren ze moeten gebruiken en nemen de montageklus graag van u over. U kunt ervan op aan dat we uw velgen goed vastzetten. Zo heeft u lang plezier van uw velgen en hoeft u zich geen zorgen te maken dat een dief er met uw velgen vandoor gaat!

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heeft u deze artikelen al gelezen:

Heeft u nog vragen over het kopen van slotbouten en -moeren, velgen, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder