Winterbanden kopen

winterbanden Automat Drachten

Bent u op zoek naar passende winterbanden voor uw auto? Automat Drachten (Friesland) verzorgt de verkoop van winterbanden. We verkopen niet alleen banden, ook voor velgen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor stalen velgen voor bijvoorbeeld de winterbanden. Ook hebben wij lichtmetalen velgen in ons assortiment.

We leveren winterbanden van elk bekend merk, alle gangbare maten en in elke prijsklasse. Wij werken daarvoor samen met onze banden- en velgenspecialist.

Waarom winterbanden monteren?

Waarom monteert u winterbanden onder uw auto? Het is een vraag die ons veel gesteld wordt. Veel mensen zien om allerlei redenen het nut niet in van winterbanden. Zo zouden winterbanden niet de geclaimde eigenschappen bezitten. Daarnaast zou het puur een verkooptruc zijn.

Niets is minder waar, want een winterband van goede kwaliteit kan wel degelijk uw veiligheid, en de veiligheid van anderen, vergroten.

Voordelen winterbanden

Winterbanden vergroten de veiligheid van u, uw passagiers en uw medeweggebruikers. De banden zorgen voor een betere grip bij lage temperaturen. Dit komt door de speciale samenstelling van het rubber van de band. Het rubber blijft ook bij hele lage temperaturen zacht, in tegenstelling tot zomerbanden. Zomerbanden worden steeds harder naar mate de temperatuur verder daalt en verliezen hun grip op het koude wegdek.

winterbanden kopen drachten profiel

Ander profiel

Een winterband heeft een heel ander profiel dan de zomerband. De dwarsprofielen hebben speciale kleine insnijdingen, waardoor zogenoemde lamellen ontstaan. Onder het rijden ‘openen’ deze lamellen zich steeds, en grijpen zo telkens in de sneeuw.

Alle voordelen op een rij:

  • Geschikt voor alle weersomstandigheden bij temperaturen onder 7 graden Celsius.
  • Kortere remweg
  • Betere wegligging
  • Meer grip op de weg
  • Sneeuw blijft minder makkelijk zitten in het profiel
  • In wintersportgebieden heb je niet direct sneeuwkettingen nodig
  • Het gebruik van winterbanden spaart de zomerbanden (en andersom)

Nadelen winterbanden

Zoals voor alles geldt zijn er ook nadelen voor het gebruik van winterbanden:

  • Eenmalige aanschaf kost geld
  • Het wisselen van de bandensets kost geld
  • Opslag van de niet gebruikte set banden

Winterbanden zijn bedoeld voor lage temperaturen. Daarom moet u ze op tijd verwisselen voor de zomerbanden. Als u met winterbanden blijft doorrijden in de zomer, slijten de banden sneller. Daarnaast hebben winterbanden een langere remweg in de zomer.

Wat betreft de kosten kunnen we opmerken dat de prijzen van winterbanden elk jaar verder zakken. Het wisselen van de bandenset kunt u het beste door ons laten doen. Automat Drachten slaat de banden voor u op in het speciale magazijn. Dat is bij de prijs van een wisseling inbegrepen. Het wisselen van alleen banden is wel duurder dan het wisselen van complete wielen.

Lees ook: Opslag winterbanden

winterbanden compleet Automat Drachten

Alleen winterbanden of compleet met velg?

Wanneer u winterbanden aanschaft, is het verstandig om te overwegen extra (stalen) velgen te kopen. De winterbanden laat u op deze velgen monteren. Zo hoeft u bij een wissel alleen complete wielen (velg + band) te laten wisselen. Dit scheelt tijd en geld. De aanschaf van de extra velgen verdient u terug, omdat het wisselen van banden een keer zo duur is.

Bij het wisselen van de banden moet u ook elke keer de wielen laten uitbalanceren. Het veelvuldig wisselen van banden kan ook de (lichtmetalen) velgen beschadigen. Daarnaast kunnen lichtmetalen velgen vaak niet zo goed tegen de pekel die ’s winters regelmatig op de weg ligt.

Meer informatie: stalen velgen kopen

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie.

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over het kopen van winterbanden in Drachten, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.