Zomerbanden kopen

Bent u op zoek naar passende zomerbanden voor uw auto? Bij Automat Drachten (Friesland) kunt u terecht voor de aankoop en montage van zomerbanden. We verkopen niet alleen banden, ook voor velgen bent u bij ons aan het juiste adres. U kunt bij ons terecht voor stalen velgen voor bijvoorbeeld de winterbanden. Ook hebben wij lichtmetalen velgen in ons assortiment.

We leveren zomerbanden van elk bekend merk, alle gangbare maten en in elke prijsklasse.

Ga naar zomerbanden bij Automat.

Wat is een zomerband?

Met een zomerband bedoelen wij een band die is bedoeld voor de warme tijd van het jaar. Wanneer het niet gaat om een winterband of een vierseizoenenband, is het een zomerband. De meeste mensen hebben deze banden onder de auto  en rijden daar het hele jaar op. Zolang u uw rijstijl aanpast aan de weersomstandigheden, vooral in de winter, hoeft dat geen probleem te zijn. Het heeft voor- en nadelen om het hele jaar op zomerbanden te rijden.

zomerbanden kopen in Drachten

 

Voordelen van een zomerband

Zomerbanden hebben meer voordelen dan nadelen in de warme tijd van het jaar, zolang de temperatuur hoger is dan ongeveer 7 °C:

  • Geschikt voor alle weersomstandigheden bij temperaturen boven 7 °C
  • Meer grip
  • Kortere remweg
  • Minder kans op aquaplanning
  • Brandstof besparend, mits op juiste druk
  • Slijt minder snel dan een vierseizoenenband of winterband

Nadelen van een zomerband

Een zomerband heeft maar een echt nadeel en dat is de mindere grip in koude perioden en winterse omstandigheden. Doordat het rubber van een zomerband bij lage temperaturen harder wordt, vermindert de grip op de weg. Het profiel van een zomerband zorgt er ook voor dat u minder grip heeft op een besneeuwde weg. Vandaar dat u altijd de rijstijl moet aanpassen aan de weersomstandigheden. Deze nadelen heeft u niet wanneer u op tijd de zomerbanden laat vervangen door winterbanden.

Een minder groot nadeel is dat u in de winter sommige landen niet in mag op zomerbanden. Dit geldt bijvoorbeeld voor Duitsland en Oostenrijk. Gaat u op wintersport of naar een kerstmarkt net over de grens, zorg dan voor de juiste banden. Ook al heeft u sneeuwkettingen bij u, u moet goedgekeurde banden hebben. De verzekering kan wel eens heel moeilijk gaan doen wanneer u betrokken raakt bij een ongeluk en de boetes zijn ook niet mals. Ga voor zeker en laat op tijd winterbanden monteren.

zomerbanden kopen in de sneeuw

Ga naar winterbanden kopen

Zomerbanden versus winterbanden en vierseizoenenbanden

Winterbanden hebben een speciaal profiel, waardoor deze banden een betere grip hebben op een besneeuwd wegdek. De speciale samenstelling van het rubber zorgt ervoor dat het rubber niet hard wordt. Hierdoor houdt u ook grip bij hele lage temperaturen, heb u onder andere een kortere remweg en een betere wegligging.

Lees ook: hoe herken ik een winterband?

Vierseizoenenbanden zijn bedoeld voor alle seizoenen van het jaar. Dat wil niet zeggen dat ze even goed zijn als zomerbanden in de zomer en winterbanden in de winter. Het is een tussenoplossing, waar men zo veel mogelijk de voordelen van beide soorten banden in heeft verwerkt. Denk dus niet dat een vierseizoenenband dezelfde rijeigenschappen heeft als een zomerband of winterband.

Ga naar: vierseizoenenbanden kopen.

Waar koopt u goede zomerbanden?

Een goede zomerband koopt u bij de bandenspecialist, zoals Automat Drachten. Wij leveren alle merken, maten en soorten zomerbanden.

Ga naar Zomerbanden kopen

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie.

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over het kopen van zomerbanden in Drachten, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.