Lichtmetalen of stalen velgen kopen

Bent u op zoek naar lichtmetalen of stalen velgen? Dan bent u bij Automat Drachten (Friesland) aan het juiste adres. Wij verkopen alle merken en maten lichtmetalen velgen, evenals stalen velgen en alle merken zomer- en winterbanden.

Keuze lichtmetalen of stalen velgen

Stel dat u de stoeprand heeft geraakt en één van uw stalen velgen is flink beschadigd. Dan zit er niets anders op dan de stalen velg, en hoogstwaarschijnlijk ook de band, te vervangen. Een beschadigde velg zorgt voor onbalans in het wiel. Dit is vooral voelbaar door trillen van het stuur of doordat de auto naar een kant gaat trekken.

Een stalen velg is soms te repareren, maar kost tegelijkertijd ook geld. Een nieuwe velg heeft u echter al voor een paar tientjes. Daar komen dan alleen de kosten van twee nieuwe banden bij, want men vervangt altijd beide banden aan voor- of achterzijde. Tenzij het nog nieuwe, bijna ongebruikte banden betreft. Het verschil is anders te groot tussen de oude – deels versleten – band en de nieuwe band.

voorbeelden lichtmetalen of stalen velgen kopen

U kunt het moment ook aangrijpen om de stalen velgen te vervangen voor lichtmetalen. Dat wilde misschien toch al eens doen, omdat u het gewoon mooi vindt. Dan is dit het moment, want u moet toch al twee nieuwe banden aanschaffen én een nieuwe stalen velg.

Dan kunt u net zo goed een set fraaie lichtmalen velgen aanschaffen en de nog goede banden laten overzetten. Dat overzetten is meestal bij de prijs inbegrepen.

Ga naar stalen velgen kopen

Voor- en nadelen

Stalen velgen hebben als voordeel dat ze goedkoper zijn dan lichtmetalen velgen, al is dat verschil steeds kleiner geworden. Stalen velgen zijn wel minder fraai dan lichtmetalen velgen en hebben de neiging sneller te roesten. Om ze mooier te doen lijken koopt u wieldoppen bij de stalen velgen.

stalen velg met dop

Lichtmetalen velgen kunnen niet echt roesten, maar kunnen wel minder goed tegen bepaalde stoffen als strooizout. Ze zijn daarom wel goed behandeld daarvoor en zolang die laag niet beschadigd raakt blijft een lichtmetalen velg mooi. Een lichtmetalen velg is daarnaast bestand tegen vervorming en wordt ook niet te warm.

Een ander voordeel is de grote keuze aan kleur en modellen lichtmetalen velgen, van fijne spakenwielen tot velgen met maar 5 spaken in allerlei vormen.

Ga naar lichtmetalen velgen kopen

En de oude stalen velgen?

Die doet u niet weg, want deze velgen kunt gebruiken voor winterbanden, die u ook wilde aanschaffen in de toekomst. Dan moet u wel de beschadigde velg vervangen, maar dat is niet anders. U kunt nu wel een set stalen velgen met winterbanden klaar hebben liggen voor wanneer de winter invalt. Wij slaan deze winterbandenset gratis voor u op, zodat u zich daar geen zorgen om hoeft te maken.

lichtmetalen of stalen velgen kopen wisselen

Ga naar Winterbanden kopen

Op zoek naar lichtmetalen of stalen velgen?

Automat Drachten levert en monteert alle merken en maten lichtmetalen en stalen velgen. Wij hebben de benodigde kennis en ervaring om de juiste velgen onder uw auto te monteren. Zijn er andere problemen of is uw auto toe aan een onderhoudsbeurt of APK? Dat kunnen we allemaal voor u uitvoeren.

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heeft u deze artikelen al gelezen:

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over het kopen van lichtmetalen of stalen velgen, het wisselen van de bandenset of een ander onderwerp? Neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder