Opslag zomerbanden

opslag zomerbanden Automat Drachten

De keuze voor de aanschaf van winterbanden hangt voor sommige mensen af van de opslag van zomerbanden. De bandenset met zomerbanden of de complete wielen nemen nu eenmaal ruimte in.

Heeft u geen ruimte voor de opslag van uw zomerbanden? Geen probleem, Automat Drachten slaat de zomerbanden gratis voor u op als u de bandenwisseling door ons laat uitvoeren.

Wisselt u zelf de banden, dan betaalt u slechts enkele euro’s voor de opslag van uw zomerbanden tijdens het winterseizoen.

Complete wielen of alleen banden

Wanneer wij het in dit artikel hebben over een bandenset, bedoelen we ook een set complete wielen. Dat wil zeggen een velg met een band erom. Veel mensen hebben een complete set wielen met zomerbanden en een complete set met winterbanden. De wielen van de set winterbanden hebben vaak stalen velgen, die beter tegen pekel kunnen.

Het wisselen van een band kost meer tijd en geld dan het wisselen van een compleet wiel. Het is ook iets wat niet iedereen zo maar even doet. Vandaar dat men dit door een garage laat doen. De wielen moet daarna ook worden uitgebalanceerd. Een complete set wielen is daarom praktischer, maar wel duurder in aanschaf.

Bent u op zoek naar banden, ga dan naar onze partner bandenshop. Voor velgen kunt terecht bij de velgenshop.

opslag zomerbanden winterband drachten (friesland)

Wanneer winterbanden monteren?

Het is elk najaar weer de vraag: wanneer laat u de zomerbanden (of complete wielen) vervangen door de winterbanden?

In Nederland daalt de temperatuur op het moment dat het herfst wordt. Doorgaans kunnen we zeggen dat vanaf oktober het koude seizoen echt van start gaat. Als het kouder wordt dan zeven graden is het tijd om te banden te vervangen. Onder deze temperatuur hebben de zomerbanden geen functie meer.

Gaat u vroeg in het winterseizoen op wintersport? In het buitenland gelden andere regels dan in Nederland. Controleer niet alleen de regels van het land van bestemming, maar ook de landen waar u doorheen rijdt. Op de website van de ANWB achterhaalt u exact hoe het zit met winterbanden en sneeuwkettingen in het buitenland.

Nadelen van te laat wisselen naar winterbanden

Echte zomerbanden zijn harder dan winterbanden, doordat ze een andere rubbersamenstelling hebben. Zomerbanden worden harder naarmate de temperatuur daalt. Ze hebben ook een ander profiel, dat bedoeld is voor de weersomstandigheden bij hogere temperaturen. Wanneer u te laat wisselt naar winterbanden, heeft u kans op:

Langere remweg

De remweg van een auto op zomerbanden bij winterse omstandigheden is bij 50 km/uur een keer zo lang als die van een auto op winterbanden.

Slechte wegligging

Zomerbanden hebben een goede grip bij hogere temperaturen, doordat ze harder zijn. Maar bij lagere temperaturen is dat juist een nadeel. Winterbanden zijn zachter, waardoor ze meer grip houden op de weg.

opslag bandensets drachten (friesland)

Opslag zomerbanden na wisselen

Waarschijnlijk heeft u zelf niet het gereedschap en de ruimte voor wisselen van de banden. Om complete wielen te wisselen heeft u niet veel nodig. U heeft echter wel ruimte nodig voor de opslag van de gewisselde banden- of wielensets. Ze zijn daarnaast zwaar, onhandig en moeten onder de juiste omstandigheden worden opgeslagen.

U kunt uw zomerbandensets of wielen opslaan in het speciale magazijn van Automat Drachten in Drachten (Friesland). Hier heersen de juiste condities, zodat de banden goed blijven. Het opslaan alleen kost u maar een paar euro. Laat u het wisselen aan ons over, dan is de opslag geheel gratis. Uiteraard kunt u in de zomer uw winterbanden laten opslaan bij Automat Drachten.

Zie ook: Bandenopslag

Gerelateerde artikelen

Op de website van Automat Drachten vindt u tientallen artikelen met waardevolle informatie. Heeft u deze artikelen al gelezen:

Meer informatie nodig?

Heeft u nog vragen over de opslag van zomerbanden of het wisselen van de bandenset, neem dan contact op met ons. Dat kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden.