Ruitenwissers: controle & vervanging

De ruitenwissers van uw auto zijn belangrijk voor de veiligheid, omdat ze zorgen dat u goed zicht houdt tijdens regenbuien. Controleer ze daarom regelmatig en vervang ze op tijd. Ruitenwissers koopt u bij Automat Drachten, waar u goede informatie krijgt over de beste ruitenwissers.

ruitenwissers controle vervanging

Problemen met ruitenwissers

Het rubber van ruitenwisserbladen gaat niet eeuwig mee, waardoor na verloop van tijd problemen kunnen ontstaan. Slecht werkende ruitenwissers zijn een reden voor afkeur tijdens een apk.

Strepen trekken

Het is zeer vervelend wanneer uw ruitenwissers strepen beginnen te trekken. Beschadigding of uitdroging van de rubbers is hier meestal de oorzaak van. Het is verstandig hier niet te lang mee te blijven rijden. Beschadigde rubbers kunnen namelijk krassen veroorzaken op het glas, doordat fijn zand en vuil in het rubber blijven zitten. Normaal gesproken liggen de rubbers zo strak op de voorruit dat dit zand en vuil eenvoudig wordt verwijderd.

Piepende ruitenwissers

Net als strepen trekkende ruitenwissers vormen piepende ruitenwissers een irritant probleem. Piepende ruitenwissers geven eveneens aan dat de rubbers versleten zijn en u ze moet vervangen voordat de ruitenwissers niet meer werken.

Stuiterende ruitenwissers

Stuiterende ruitenwissers is ook een veel voorkomend probleem bij te oude ruitenwissers en brengt uw veiligheid in gevaar. Bij stuiterende ruitenwissers wordt de voorruit bijna niet meer schoongeveegd, waardoor u slecht zicht kunt houden op de weg.

ruitenwissers controle vervanging soorten wissers

Soorten ruitenwissers

Sinds de eerste ruitenwissers (borstels en vaak handbediend) is er veel veranderd, maar de principewerking is hetzelfde gebleven. Tegenwoordig zijn de rubbers van ruitenwisser gemaakt van een mengsel van synthetisch rubber en natuurrubber. Het is de combinatie van beide soorten rubbers dat snelle uitdroging voorkomt.

De rubbers van de ruitenwissers vormen een geheel met het frame of de beugel waarmee de wisserbladen op de ruitenwisserarmen zijn gemonteerd. Tegenwoordig zijn er nog drie soorten ruitenwisserbladen te koop:

  • Conventionele ruitenwissers: dit zijn ruitenwissers met een metalen arm of beugel, waaraan het rubber is bevestigd.
  • Conventionele ruitenwissers met spoiler: gelijk aan de normale ruitenwisser, echter heeft deze wisser een spoiler waarmee het rubber, door de rijwind, steviger op de ruit wordt gedrukt.
  • Flatbat ruitenwisser: deze wissers hebben geen metalen frame of beugel, maar een ander flexibel materiaal waar het rubber in is bezet. Door de speciale vorm worden de wissers met het gehele rubber tegen de ruit gedrukt.

Zelf vervangen of laat het doen door Automat Drachten

Wanneer u een beetje handig bent kunt u zelf de ruitenwisser vervangen, maar wij doen het ook graag voor u en dat kost u niets. Dat is de service die wij leveren wanneer u bij ons ruitenwissers koopt en het is voor ons een kleinigheid.

Let bij het kopen van ruitenwissers erop dat u de juiste passende ruitenwissers aanschaft. Niet alle ruitenwisserbladen passen op elke auto. Elk merk en type auto heeft zijn eigen passende ruitenwisser. Wij kunnen u daarbij helpen wanneer u hierover twijfelt.

Ruitenwissers kopen bij Automat Drachten

U kunt tegenwoordig bijna overal ruitenwisserbladen kopen en vaak goedkoper dan bij een speciaalzaak als Automat Drachten. Het gaat dan echter vaak om ruitenwissers van mindere kwaliteit die minder lang meegaan, waardoor u uiteindelijk duurder uit bent omdat u ze eerder moet vervangen. Koop altijd ruitenwissers van goede kwaliteit, zodat goedkoop geen duurkoop wordt.

Ga naar de webshop voor alle ruitenwissers.

Vragen?

Heeft u vragen over de controle en vervanging van de ruitenwissers van uw auto of diensten van Automat Drachten? Neem dan contact op met ons of kom gewoon even langs bij het garagebedrijf in Drachten.

Gerelateerde artikelen