Autopoets producten van Meguiars kopen

Wilt u zelf uw auto poetsen en bent u op zoek naar goede autopoets producten? De een rijdt liever met z'n auto door de wasstraat, de ander wast de auto liever zelf. Wilt u zelf uw auto wassen dan heeft u de meeste controle over of dit goed gebeurt. De vraag is alleen: welke producten gebruikt u? In het assortiment van Automat Drachten vindt u de producten van Meguiars.

Meguiars autoschoonmaakmiddelen

Automat Drachten is officiële dealer van Meguiars producten, het bedrijf dat al meer dan 100 jaar schoonmaakmiddelen maakt voor auto’s. Veel professionele poetsbedrijven maken gebruik van deze uitstekende schoonmaakmiddelen. Niet zo gek dat een echte autoliefhebber deze producten ook gebruikt.

Meguiars-producten-wasstraat

Auto wassen, hoe doet u dat?

Uw auto er weer als nieuw uit laten zien kost even tijd. We hebben stap voor stap op een rij gezet hoe u dit het beste doet.

Voorbereiding

Voordat u aan de gang gaat met de autoshampoo is het belangrijk dat u al het loszittende vuil en zand verwijdert. Dat doet u met een hogedrukspuit of de tuinslang. Houdt de hogedrukspuit wel op minimaal 20 cm van de auto om beschadigingen te voorkomen.

Door het loszittende vuil en zand te verwijderen voorkomt u dat het krassen maakt tijdens het wassen. Met de hogedrukspuit verwijdert u ook het vuil in de wielbakken eenvoudig.

Meguiars-producten-hoge-druk

Wassen met Meguiars autoshampoo

Gebruik een goede autoshampoo en geen schoonmaakmiddelen die u in huis gebruikt. Deze huismiddeltjes bevatten vaak agressieve stoffen die de lak aantasten. Meguiars heeft veel soorten autoshampoo, waardoor er altijd wel een is die perfect is voor uw auto. Twee voorbeelden:

 

Meguiars gold class car wash shampoo

Gold Class Car Wash: De lak van uw auto wordt verwend met luxueus schuim en rijk voedende conditioners. U ziet snel een prachtige glans dankzij de korte droogtijd. ‘Molten Magic’ is één van de termen die gebruikers in de US hanteren om deze bestseller te beschrijven.

Bestel deze shampoo in de webshop.

 

Meguiars ultimate wash wax

Ultimate Wash Wax: Dit is de meest complete shampoo met carnauba-was en synthetische polymeren en zorgt voor een diepe glans alsof de auto net in de wax is gezet. Tijdens het wassen van de auto wordt vuil verwijderd én blijft er daadwerkelijk een waxlaag achter. Deze shampoo voegt dus extra bescherming toe aan de lak, tijdens het wassen! Ook geschikt voor vinyl wraps en matte lak.

Bestel deze speciale shampoo/wax in de webshop.

Maak een sopje

Maak een sopje aan volgens de voorschriften op de verpakking en gebruik bij voorkeur een speciale washandschoen of een goede microvezelspons. Vuil en zand blijven soms in een gewone spons zitten, waardoor krassen kunnen ontstaan.

Was uw auto altijd van boven naar onderen en niet in de volle zon, zodat de shampoo niet te snel indroogt. Was de deurdorpels en de velgen het laatst.

Voor de velgen en banden kunt u de speciale spray van Meguiars gebruiken:

Meguiars velgenreiniger

Tip: gebruik twee emmers warm water, een voor de shampoo en de ander om de handschoen te spoelen. Zo houdt u het water langer schoon en vermindert de kans op krassen door achtergebleven vuil.

Spoelen en drogen van de auto

Na het wassen is het van belang de gehele auto goed af te spoelen met water en daarna te drogen. Wanneer u de auto zo laat drogen kunnen er kalkafzettingen (witte kringetjes) verschijnen. Bij voorkeur droogt u de auto na het spoelen direct met een speciale doek of zeem.

Het gebruik van een goede droogdoek brengt, afhankelijk van het gebruikte schoonmaakproduct, de glans van de lak al terug.

Polijsten van de lak met speciale polish van Meguiars

De laklaag van elke auto kan beschadigd raken. Om kleine oppervlakkige beschadigingen in de toplaag te herstellen kunt u deze polijsten. Gebruik hiervoor wel de juiste middelen om het op te brengen.

In de was zetten van de auto

Gebruikt u een shampoo en was ineen, dan is het niet nodig de auto nogmaals apart in de was te zetten. Goed nadrogen met een zacht doek is dan voldoende. Wilt u toch een extra laag aanbrengen, informeer dan vooraf of dat ook mogelijk is.

Meguiars heeft onder andere:

Om tussen de wasbeurten door de waslaag bij te houden kunt u de speciale detailer spray van Meguiars gebruiken. Met deze was zet u de auto snel in de was. Voor donkere lak is de wax spray verkrijgbaar.

Andere producten van Meguiars

Meguiars heeft, naast de producten voor de buitenkant van uw auto, ook producten voor de binnenkant. Een mooie, schone en blinkende buitenkant vraagt om een net zo schoon interieur van uw auto. Maar ook voor onderdelen onder de motorkap.

Heeft u vragen over het wassen van uw auto?

Aarzel dan niet om contact met ons op te nemen, zodat wij u kunnen adviseren. Wij hebben jarenlange ervaring met de producten van Meguiars. Dit kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.

Gerelateerde onderwerpen

In de kennisbank van Automat Drachten vindt u talloze handige artikelen. Heeft u deze artikelen al bekeken: