Autobedrijf Drachten

Automat Drachten is het autobedrijf in Drachten waar u terecht kunt voor alle accessoires, onderdelen en onderhoud van uw auto. Automat Drachten is een universeel autobedrijf en van alle markten thuis. Met onze jarenlange ervaring, kennis en goed opgeleide mensen kunnen wij al uw autoproblemen oplossen, onderhoud verzorgen en onderdelen vervangen. Daarnaast hebben we verstand van geluid, autolak, airco en meer. In onze werkplaats gebruiken we de modernste apparatuur en werken gemotiveerde mensen.

Autobedrijf Drachten werkplaats

Werkplaats

Wij hebben een goed uitgeruste werkplaats waar we al het onderhoud kunnen uitvoeren aan uw auto.

Apk

Elke auto moet op een gegeven moment een apk ondergaan; de algemene periodieke keuring voor voertuigen. Wanneer, dat is afhankelijk van de leeftijd van uw auto, maar u krijgt op tijd een bericht van de RDW. U kunt het ook zelf controleren op de site van de RDW door uw kenteken in te voeren.

Tijdens een apk controleren wij een voertuig op de belangrijkste onderdelen en de juiste werking daarvan in verband met de veiligheid en milieu. Denkt u maar aan het profiel van de banden, remmen, goed werkende ruitenwissers, lampen en uitlaatgassen.

De apk duurt ongeveer een uur waarna de keurmeester een goedgekeurde auto doorgeeft aan de RDW. Het kan zijn dat de RDW een steekproefkeuring wil doen, wat betekent dat de auto langer bij ons blijft staan. Zo niet, dan kunt u de auto weer ophalen.

Tijdens de apk kunnen wij onderdelen tegenkomen die vervangen moeten worden, bijvoorbeeld een kapotte lamp. We overleggen altijd met u wat te doen. Het scheelt u trouwens geld wanneer u de apk combineert met een grote beurt.

Ga naar apk aanvragen.

Autobedrijf Drachten APK

Grote of kleine beurt

Elke auto heeft regelmatig onderhoud nodig, zodat belangrijke onderdelen vervangen of gecontroleerd kunnen worden. Wij maken onderscheid tussen een kleine en een grote onderhoudsbeurt en voor beide kunt u bij ons terecht.

Wanneer uw auto toe is aan een kleine of grote beurt, is geheel afhankelijk van het merk en model auto, de leeftijd en de gereden kilometers. U kunt deze informatie vinden in het instructieboekje van uw auto, al geven moderne auto’s het tegenwoordig ook aan via het informatiesysteem van de auto.

Tijdens een kleine beurt controleren we de belangrijkste zaken als olieniveau, remmen, vloeistoffen, bepaalde filters en voeren we een visuele inspectie.

Bij een grote beurt controleren we de gehele auto op technische gebreken en vervangen onderdelen volgens voorschrift van de autofabrikant. Hierbij kunt u denken aan het vervangen van filters, bougies, verversen van olie enzovoort. Het is vaak een uitgebreide lijst waar we dan ook langer mee bezig zijn, maar daarna weet u zeker dat alles weer perfect werkt en we kunnen direct een apk doen. Dan hoeft u daar niet apart voor te komen en te betalen, want die is bij de prijs inbegrepen.

Ga naar grote beurt of kleine beurt aanvragen voor meer informatie.

Aircoservice

Het is heel vervelend wanneer de airco er plotseling mee ophoudt of niet meer genoeg koelt terwijl het buiten 30° C is. Goed om te weten dat u ook voor de airco bij ons terecht kunt. U kunt door ons op tijd de airco laten controleren, bijvullen en schoonmaken. Dat voorkomt een hoop ergernis tijdens de warme periode.

Ga naar aircoservice.

Autobedrijf Drachten aircoservice

Montage van trekhaken

Bij de vakantie hoort ook vaak het meenemen van de caravan of fietsendrager. Daarvoor heeft u een goede trekhaak nodig. Die kunt u bij ons bestellen en wij monteren hem ook voor u.

Ga naar montage trekhaken.

Cruise control installeren

Wanneer u eenmaal een auto heeft met een cruise controle, dan wilt u het daarna niet meer missen. Met een cruise control is het ontspannen rijden en u bespaart op de brandstofkosten. Dat betekent dat u de investering terug kunt verdienen. Automat Drachten kan als universeel autobedrijf in Drachten een cruise controle in uw auto installeren en dat voor een scherpe prijs.

Ga naar cruise controle.

Gratis oliecheck

Komt u gewoon even langs en wij controleren gratis het motorolieniveau. Indien nodig vullen we olie bij tegen een voordelig tarief.

Autobedrijf Drachten velgen

Banden en velgen

Als autobedrijf in Drachten hebben we natuurlijk ook verstand van banden en velgen. U kunt bij ons onder andere terecht voor:

Ga naar Banden en velgen.

Autolak op maat

Automat Drachten heeft een eigen autolak afdeling waar we niet alleen de standaard kleuren en soorten lak verkopen. We kunnen ook elke kleur voor u mengen en leveren in verfblik of spuitbus.

Wilt u snel weer op pad, huur dan onze autolak drooglamp.

Ga naar autolak op maat voor meer informatie.

Verhuur dakkoffers en sneeuwkettingen

Dakkoffer

Heeft u meer ruimte nodig voor de bagage tijdens de vakantie? Dan is een dakkoffer een uitkomst. Deze huurt u al voor minder dan € 70,- bij Automat Drachten voor bijvoorbeeld een periode van 21 dagen. Beviel de dakkoffer u goed tijdens de vakantie, dan kunt u de dakkoffer kopen en brengen we natuurlijk de huurprijs in mindering op de aanschafprijs.

Ga naar dakkoffer en dakdragers huren.

Sneeuwkettingen

Hetzelfde geldt voor sneeuwkettingen die u waarschijnlijk ook niet vaak zult gebruiken in ons land. Handig dat u deze ook kunt huren tegen soortgelijke voorwaarden.

Ga naar sneeuwkettingen huren.

Audio-service

Speaker upgrade

Automat Drachten kan helpen bij problemen met uw audioapparatuur wanneer u een slecht geluid ervaart. Hiervoor hebben we de speaker upgrade, waarbij we de standaardspeakers vervangen door speakers met een beter bereik. We houden hierbij rekening met het vermogen van uw audio installatie en stemmen speakers hier perfect op af.

Ga naar speaker upgrade.

Geluidsdemping

Het geluid van de speakers in een auto moet zich kunnen verplaatsen in de juiste richting en bijvoorbeeld niet deels verloren gaan naar buiten. Daarom is een goede demping met het juiste materiaal nodig voor deuren en andere plaatsen waar een speaker is geplaatst.

Wij kunnen door onze kennis en ervaring de juiste demping aanbrengen, zodat het geluid klinkt zoals het zou moeten klinken.

Ga naar geluidsdemping voor meer informatie hierover.

Automat Drachten is er voor u

Heeft u vragen over onze diensten, het onderhoud van uw auto, onze autolak of de verhuur van dakkoffers? Dit kan door het contactformulier in te vullen of gewoon te bellen met 0512-532304. We zijn altijd bereid uw vragen te beantwoorden en helpen u graag verder.

Gerelateerde artikelen