Ride-On®: anti-lek/balanceervloeistof

Hoe makkelijk zou het zijn wanneer u geen lekke band meer kunt krijgen of een trillend stuur door onbalans? Dat zou toch fantastisch zijn, maar blijft onmogelijk zolang u geen Ride-On® gebruikt.

ride-on antileksealant

Wat is Ride-On?

Ride-On is een revolutionair bandenafdichtingsmiddel op waterbasis. Het vormt een bescherming tegen lekke banden, klapbanden en houdt de banden langer op spanning, waardoor deze minder snel slijten. Het bestaat uit een balanceermiddel en een afdichtingsmiddel met Twaron® vezels. Twaron is een kunststof aramide vezel wat tot zes keer sterker is dan staal (met hetzelfde gewicht) en de tegenhanger van Kevlar®.
Alle voordelen op een rij:

  • Anti-lek werking
  • Banden behouden langer de juiste spanning
  • Balanceert banden op hydrodynamische wijze
  • Verbetert de rolweerstand en vermindert trillingen en lawaai
  • Koelt banden
  • Banden slijten gemiddeld 25% minder

Ride-On is een voordelig en aantrekkelijk alternatief voor onder meer run-flat banden, andere zogenoemde sealants of reparatiekits en balanceerloodjes. U kunt gewoon doorrijden wanneer de band lek raakt door een spijker of iets dergelijks. Het zit namelijk in de band en dicht het gat direct zonder dat u er erg in hebt en vrijwel zonder drukverlies.

Hoe werkt Ride-On?

De gel vormt tijdens het rijden een laagje aan de binnenkant van de band en verdeelt en past zich continu aan op veranderende omstandigheden. Hierdoor zal ook een onbalans in de band teniet worden gedaan. Door de centrifugale krachten zal de sealant met de vezels een gat tot 6,4 mm snel afdichten. Hierdoor is de kans op een klapband veel kleiner.
De laag aan de binnenkant van het loopvlak vermindert het langzaam leeglopen van de band door poreusheid. Hierdoor blijven de banden langer op spanning en slijten daardoor minder snel, wat een besparing betekent op de brandstofkosten.

ride-on antileksealant voorkomt klapband

Veiligheid boven alles

U bent altijd veilig op weg met Ride-On in uw banden, omdat Ride-On u het volgende geeft:

  1. Veiligheid en bescherming door unieke anti-lek werking wat lekke banden en klapbanden voorkomt.
  2. Comfort door de continu balancerende werking.
  3. Duurzaamheid door een verminderde slijtage van banden en een lager brandstofverbruik.

ride-on vullen

Toepasbaarheid van Ride-On

Omdat Ride-On een gel op waterbasis is, geen brandgevaar oplevert en biologisch afbreekbaar is kan het overal worden toegepast. Doordat het corrosieremmers bevat beschermt dit product het metaal van de velgen (staal, aluminium en andere metalen) tegen roestvorming.
Voor banden met TPMS-sensoren geldt dat de gel de sensor niet mag binnendringen, wat niet voor alle sensoren opgaat.
Alle banden kunnen in principe worden behandeld met Ride-On, mits deze niet te veel in onbalans zijn, onbeschadigd zijn en geen uitwendige oneffenheden hebben. Het advies is daarom om Ride-On alleen in goede of nieuwe banden te gebruiken.

Is Ride-On wat voor u?

Iedereen wil goede, minder snel slijtende banden en lekrijden voorkomen en daarom is Ride-On iets voor u. Maar wilt u zeker weten of uw banden (nog) geschikt zijn of dat uw TPMS-sensoren geschikt zijn, dan kunnen wij dat voor u controleren. Maak hiervoor een afspraak of kom gewoon even langs bij ons in Hoogeveen.

Gerelateerde artikelen