Thule fietsendrager kopen

Een Thule fietsendrager geeft u vrijheid om te gaan fietsen waar u maar wilt, maar daar heeft u wel een praktische fietsendrager voor nodig. U wilt niet een half uur bezig zijn met het plaatsen van de fietsendrager op uw auto, camper of bagagewagen. Daarom kiest u voor een fietsendrager van Thule: betaalbare kwaliteit uit Zweden, verkrijgbaar bij Automat Drachten.

Voordat u echter zomaar een fietsendrager aanschaft is het belangrijk even stil te staan bij de vraag welke fietsendrager voor u het beste is. We zetten een en ander voor u op rij, dus waar u rekening mee moet houden om een keuze te kunnen maken.

Welke fietsendrager heeft u nodig?

Geen fietsendrager is gelijk en het is belangrijk te weten welk type fietsendrager u nodig heeft. U kunt een fietsendrager voor op de trekhaak kopen, maar als u verwacht onderweg regelmatig bij de achterklep van de auto te moeten, dan is plaatsing op het dak ook een mogelijkheid. Zo kunt u zich ook afvragen hoeveel fietsen u meestal meeneemt en of er een extra fiets te plaatsen is.

Soort fiets

Niet elke fiets is geschikt voor elke willekeurige fietsendrager. Zo heeft u voor een e-bike een fietsendrager nodig die deze mag dragen. Een e-bike is veel zwaarder dan een normale fiets, vooral wanneer u vergeet de accu te verwijderen of deze niet kan worden verwijderd.

Ga naar fietsendrager voor e-bike voor meer informatie.

Plaats van Thule fietsendrager

Thule fietsendrager Fastride dakmontage

Dak

Wanneer u dakdragers op uw auto kunt bevestigen, dan is het dak een goede optie voor speciale fietsendragers. Meestal gebruikt u deze voor lichtere fietsen als racefietsen en dergelijke, daar waar zware fietsen moeilijker te plaatsen zijn. U heeft per fiets een drager nodig. Het grote voordeel van een fietsendrager op het dak is dat u altijd bij de kofferbak kunt komen.

Ga naar fietsendragers voor zonder trekhaak voor meer informatie.

Thule fietsendrager Easyfold fix4bike trekhaak

Thule fietsendrager Xpress trekhaak hangendTrekhaak

Verreweg de meeste mensen kiezen voor een fietsendrager voor op de trekhaak. U kunt met deze dragers tot 4 fietsen vervoeren, afhankelijk van het model. Ze zijn gemakkelijk te plaatsen en te vergrendelen tegen diefstal. U hoeft niet boven uw macht te tillen met de zwaardere fietsen. Er zijn aparte fietsendragers voor trekhaken waarmee geen aanhangwagen mag worden getrokken, bijvoorbeeld de Fix4bike trekhaken.

Ga naar fietsendragers voor op trekhaak voor meer informatie.

Thule fietsendrager Outway achterklep

Achterklep

Als u geen dakdragers op uw dak kunt plaatsen en geen trekhaak hebt, is deze fietsendrager een mooie oplossing en geschikt tot 4 fietsen. U moet er wel rekening mee houden dat niet elke fietsendrager op elke auto past.

Aantal fietsen

Er zijn fietsendrager voor 2, 3 of 4 fietsen verkrijgbaar, waardoor u genoeg keuze hebt. De fietsendragers voor 4 fietsen zijn dragers voor 3 fietsen met een aparte accessoire voor de extra vierde fiets. Het is belangrijk het gewicht in de gaten te houden in verband met het maximale draagvermogen van de drager en de maximale toegestane kogeldruk van de trekhaak.

Ga naar fietsendragers 2, 3 of 4 fietsen voor meer informatie.

Fietsmontage

Fietsendragers onderscheiden zich door de wijze waarop de fietsen op de drager worden geplaatst, namelijk:

Platvorm

Dit zijn de normale fietsendragers, waarbij u de fietsen in wielgoten op een platvorm plaatst waardoor deze dragers ook geschikt zijn voor zwaardere fietsen.

Hangend

Bij deze dragers hangt u de fiets(en) aan de armen van de drager. Het voordeel van deze fietsendragers is het kleine formaat en ze zijn makkelijk op te bergen of mee te nemen in de kofferbak.

Bevestiging

De wijze van bevestiging van de fietsen op de drager zodat de fietsen stevig vaststaan kan verschillen per model fietsendrager. Het belangrijkste is echter dat u er goed bij kunt en het niet veel moeite kost om een fiets vast te zetten.

Diefstalpreventie

De meeste fietsendragers hebben een ingebouwde diefstalpreventie voor zowel drager en  de fietsen.

Thule fietsendragers kantelbaar

Kantelbaar met fietsen

Een veel gehoord probleem is de ontoegankelijke kofferbak wanneer u hier onderweg iets uit wilt pakken. U zult eerst de fietsen moeten verwijderen – en soms ook de fietsendrager – voordat u bij de kofferbak kunt komen.

Een oplossing voor dit probleem is de kantelbare fietsdrager die u met en zonder fietsen eenvoudig kunt laten kantelen.

Aansluiting verlichting: 7- of 13-polig

De meeste auto’s hebben tegenwoordig een 13-polige stekkerdoos-aansluiting bij de trekhaak, maar heel veel auto’s hebben nog een 7-polige aansluiting. Hou hier rekening mee, al kunt u meestal wel een speciale verloopstekker gebruiken in het geval het niet op elkaar past.

Thule heeft de oplossing

Kom eens kijken bij Automat Drachten en laat u adviseren over een mogelijke fietsendrager. Wij zijn officieel dealer van Thule en kunnen u helpen de juiste fietsendrager te kiezen.

Thule fietsendragers zijn van hoge kwaliteit en moeten de zwaarste testen doorstaan voordat ze goedgekeurd worden.

Meer informatie nodig?

Heeft u meer informatie nodig of komt u er niet uit? Dan staan we bij Automat Drachten voor u klaar. Kom langs in onze winkel. Dan nemen samen de mogelijkheden door en kunnen we de juiste Thule fietsendrager voor u bestellen. Of neem even contact op met ons.

Gerelateerde onderwerpen

In de kennisbank van Automat Drachten vindt u talloze interessante artikelen. Heeft u deze artikelen al bekeken: