Fietsendrager voor auto zonder trekhaak

U gaat op vakantie of een weekendje weg en wilt uw fietsen meenemen, maar u heeft nog geen fietsendrager. Dat is geen probleem, want er zijn genoeg fietsendragers te koop en in allerlei soorten en maten. U heeft echter geen trekhaak onder uw auto of wilt geen fietsendrager op de trekhaak om een andere reden. Dan heeft u nog genoeg keuze en wij leggen u uit waar u dan op dient te letten.

fietsendrager zonder trekhaak dakdrager

Fietsendrager voor op het dak

Een van de mogelijke oplossingen is de fietsendrager voor op het dak van uw auto. Deze dragers zijn over het algemeen eenvoudig te monteren, maar u heeft daarvoor wel bepaalde zaken nodig. Zo moet uw auto de mogelijkheid hebben om dakdragers te kunnen monteren waarop u de fietsendrager kunt bevestigen.

Voor de meeste modellen auto’s zijn dakdragers te koop, maar het is afhankelijk van het model hoe u deze moet bevestigen. Heeft uw auto dakrails, dan heeft u genoeg keuze uit dakdragers die daarop passen. Voor andere auto’s met speciale bevestigingspunten heeft u speciale bevestigingsmaterialen nodig die u ook bij Automat Drachten kunt kopen. Kijk in het instructieboekje van uw auto voor meer informatie hierover.

Een fietsendrager op het dak geeft u de vrijheid achter de auto en u kunt altijd bij de kofferbak, wat bij een fietsendrager op de trekhaak niet altijd het geval is. U heeft wel voor elke fiets die u mee wilt nemen een fietsendrager nodig.

Een mogelijk nadeel is de hoogte waarop de fietsen staan, want zware fietsen zijn alleen met moeite op de drager te tillen, waardoor u dit bijna altijd met twee personen moet doen. Deze fietsendragers gebruikt men dan ook vaak alleen voor lichte fietsen als racefietsen, mountainbikes en kinderfietsen.

Lees voor meer informatie fietsendragers voor trekhaak.

fietsendrager zonder trekhaak achterklep

Fietsendrager op de achterklep

Een ander oplossing is de fietsendrager op de achterklep van de auto. Dit zijn fietsendragers die op een speciale wijze worden vastgezet aan de achterklep van de auto (meestal een hatchback, SUV of stationcar).

Deze dragers hebben meestal armen waar de fietsen ophangen, maar er zijn modellen met wielgoten waar de fietsen op kunnen staan. Het voordeel van deze dragers is dat u bij de kofferbak kunt, omdat de klep gewoon open kan zolang de fietsen niet zijn geplaatst.

Waar u rekening mee dient te houden is dat deze dragers niet geschikt zijn voor elke auto. Daarnaast moet u er zeker van zijn dat u de fietsen altijd goed vastzet, zodat deze niet kunnen bewegen en misschien de auto kunnen raken.

Een nadeel van deze fietsendrager is dat ze alleen geschikt zijn voor lichte fietsen en niet voor zware e‑bikes. Deze fietsendragers zijn er voor 2, 3 en 4 fietsen, waardoor u genoeg keuze geeft.

Ga naar fietsendrager voor 2, 3 of 4 fietsen voor meer informatie.

De juiste fietsendrager vindt u bij Automat Drachten

Bij ons heeft u keuze uit een groot assortiment wanneer u een fietsendrager wilt kopen. Wij hebben de volgende merken in webshop:

  • Carpoint
  • Pro User
  • Spinder
  • Westfalia
  • Thule
  • MovaNext
  • Twinny Load

Heeft u meer informatie nodig of komt u er niet uit? Dan staan we bij Automat Drachten voor u klaar. Kom langs in onze winkel. Dan nemen samen de mogelijkheden door en kunnen we de juiste fietsendrager voor u bestellen. Of neem even contact op met ons.

Ga naar de fietsdragers in de webshop.

Gerelateerde onderwerpen

In de kennisbank van Automat Drachten vindt u talloze interessante artikelen. Heeft u deze artikelen al bekeken: