Fietsendrager voor 2, 3 of 4 fietsen

Fietsendragers zijn er in vele soorten en maten en ook voor u is een juiste fietsendrager te koop. Maar wat als u meer dan 2 fietsen wil meenemen op vakantie en waar moet u dan op letten? We leggen een en ander uit in dit artikel over fietsendragers voor 2, 3 of 4 fietsen.

Soorten fietsendragers

Er zijn fietsendrager voor op de trekhaak, op het dak van uw auto en voor op de achterklep. Al deze dragers zijn er in varianten voor 2, 3 of 4 fietsen.

fietsendrager 2, 3 of 4 fietsen op dak auto

Fietsendrager voor op het dak

Om een fietsendrager op het dak te kunnen plaatsen heeft u dakdragers nodig waarop u de drager kunt monteren. Niet elke auto heeft de mogelijkheid voor het plaatsen van deze dakdragers. Raadpleeg daarvoor het instructieboekje van uw auto. U moet er rekening mee houden dat u voor elke fiets een aparte drager nodig heeft. Wilt u 4 fietsen op het dak plaatsen, dan heeft u 4 fietsendragers nodig.

fietsendrager 2, 3 of 4 fietsen op achterklep auto

Fietsendrager voor achterklep

De meeste van deze speciale fietsendragers hebben armen waarop u de fietsen hangt. De drager klemt u met speciale klemmen vast op de boven- en onderkant van de achterklep van uw auto. Een voordeel van deze dragers is dat u de achterklep gewoon kunt openen zolang er geen fietsen op de drager hangen. Een nadeel is dat deze dragers niet geschikt zijn voor alle auto’s of niet voor alle auto’s een geschikte drager beschikbaar is.

Deze dragers zijn te koop voor 2, 3 of 4 fietsen, waarbij moet worden opgemerkt dat het laadvermogen lager is dan een drager op de trekhaak. Dat wil zeggen dat deze dragers alleen geschikt zijn voor lichte fietsen en niet voor zware e-bikes.

Ga naar fietsendrager zonder trekhaak voor meer informatie.

fietsendrager 2, 3 of 4 fietsen op trekhaak auto

Fietsendrager op de trekhaak

Deze fietsendrager ziet u het vaakst op auto’s, omdat deze dragers meer kunnen dragen en dus een hoger laadvermogen hebben. Wilt u elektrische fietsen meenemen, dan is het belangrijk het gewicht van de fietsen te weten, zodat u een fietsendrager koopt met voldoende laadvermogen. Meestal is dit 60 kg, waarbij een fiets maximaal 30 kg mag wegen.

Ga naar fietsendragers voor e-bikes voor meer informatie.

2, 3 of 4 fietsen op de trekhaak

De fietsendragers voor op de trekhaak zijn er in 2 categorieën: platvorm en ophang. Bij de laatste categorie heeft de drager 2 armen waar de fietsen aan hangen. Deze dragers zijn er voor 2, 3 of 4 fietsen, maar het laadvermogen is meestal een stuk lager dan van een platvorm fietsendrager, deze gaan tot maximaal 60 kg voor 4 fietsen met een maximumgewicht van elk 15 kg. Deze dragers zijn niet geschikt voor zware fietsen.

De platvorm fietsendrager voor op de trekhaak heeft wielgoten waar de wielen in staan en speciale frameklemmen waarmee u de fietsen vastzet. Deze dragers hebben over het algemeen een hoger laadvermogen en een aantal zijn geschikt voor e-bikes. U kunt ze krijgen voor 2, 3 of 4 fietsen, waarbij u ook weer moet letten op het laadvermogen van de drager. Sommige fietsendragers voor 4 fietsen zijn dragers voor 3 fietsen waar u een speciale adapter bij kunt krijgen voor de vierde fiets.

Ga naar fietsendrager voor trekhaak voor meer informatie.

Belangrijke aandachtspunten

Of u nu een drager voor 2 fietsen of 4 fietsen zoekt, houdt u er rekening mee dat u het laadvermogen niet overschrijdt. Het is heel verleidelijk om 4 gewone fietsen op de drager te zetten, maar u loopt de kans dat de drager hierdoor te zwaar belast wordt. Dat kan nare gevolgen hebben wanneer u hierdoor een ongeluk veroorzaakt en zeker in het buitenland.

Vergeet ook niet te controleren wat de maximale kogeldruk is van de trekhaak onder uw auto, mocht u een hier een grote fietsendrager op willen zetten. Deze mag namelijk ook niet overschreden worden en is meestal tussen de 50 en 75 kg. Zet u hier een drager voor 4 fietsen op en de drager zelf weegt 20 kg, dan zit u hier al snel boven.

Bij Automat Drachten vindt u de juiste fietsendrager

Bij ons heeft u keuze uit een groot assortiment wanneer u een fietsendrager wilt kopen. Wij hebben de volgende merken in webshop:

  • Carpoint
  • Pro User
  • Spinder
  • Westfalia
  • Thule
  • MovaNext
  • Twinny Load

Heeft u meer informatie nodig of komt u er niet uit? Dan staan we bij Automat Drachten voor u klaar. Kom langs in onze winkel. Dan nemen samen de mogelijkheden door en kunnen we de juiste fietsendrager voor u bestellen. Of neem even contact op met ons.

Ga naar de fietsdragers in de webshop.

Gerelateerde onderwerpen

In de kennisbank van Automat Drachten vindt u talloze interessante artikelen. Heeft u deze artikelen al bekeken: