Garagebedrijf / autogarage in Drachten

Automat Drachten is het garagebedrijf in Drachten waar u terecht kunt voor alle accessoires, onderdelen en onderhoud van uw auto.

Automat Drachten: universeel garagebedrijf

Automat Drachten is een universeel garagebedrijf. Wij hebben verstand van alle merken en modellen auto’s. Wij lossen al uw autoproblemen op, verzorgen onderhoud en vervangen. Onze werkwijze kenmerkt zich door jarenlange ervaring, kennis en goed opgeleide mensen. Wij hebben verstand van autolak, geluid, airco en nog veel meer. Wij gebruiken in onze werkplaats de modernste apparatuur en onze werknemers zijn allemaal even gemotiveerd om u te helpen bij uw autoproblemen.

garagebedrijf Drachten werkplaats

Goed uitgeruste werkplaats

Wij hebben een goed uitgeruste werkplaats waar we al het onderhoud kunnen uitvoeren aan uw auto.

Kleine of grote beurt

Regelmatig onderhoud is noodzakelijk voor elke auto, zodat belangrijke onderdelen tijdig gecontroleerd of vervangen worden. U kunt zowel voor een kleine en grote onderhoudsbeurt bij ons terecht.

Het is geheel afhankelijk van het merk en model auto, de gereden kilometers en de leeftijd van uw auto, wanneer deze toe is aan een kleine of grote beurt. U kunt deze informatie vinden in het instructieboekje van uw auto. Bij moderne auto’s wordt dit tegenwoordig ook aangegeven via het informatiesysteem van de auto.

Tijdens een kleine onderhoudsbeurt controleren we de belangrijkste zaken als remmen, vloeistoffen, olieniveau, bepaalde filters. Tevens controleren we visueel een aantal punten.

Bij een grote beurt controleren we de gehele auto op technische gebreken en vervangen onderdelen volgens het voorschrift van de autofabrikant. Hierbij kunt u denken aan het verversen van de motorolie, bougies, vervangen van filters enzovoort. We zijn daar langer mee bezig dan met een kleine beurt, omdat het meestal een uitgebreide lijst betreft. Daarna weet u zeker dat alles weer perfect werkt. Tevens verzorgen we direct de apk. Dit is bij de prijs inbegrepen.

Ga naar grote beurt of kleine beurt aanvragen voor meer informatie.

garagebedrijf Drachten apk

Apk

Elke auto moet op een gegeven moment een apk ondergaan; de algemene periodieke keuring voor voertuigen. Wanneer? Dat is afhankelijk van de leeftijd van uw auto, maar u krijgt op tijd een bericht van de RDW. U kunt het ook zelf controleren op de site van de RDW door uw kenteken in te voeren.

Wij controleren tijdens een apk uw auto op de belangrijkste onderdelen en de juiste werking daarvan in verband met de veiligheid en milieu. Denkt u maar aan de remmen, het profiel van de banden, goed werkende ruitenwissers, lampen en uitlaatgassen. De apk duurt ongeveer een uur waarna de keurmeester een goedgekeurde auto doorgeeft aan de RDW. Het kan zijn dat de RDW een steekproefkeuring wil doen, wat betekent dat de auto langer bij ons blijft staan. Zo niet, dan kunt u de auto weer ophalen.

Komen we tijdens de apk onderdelen tegen die vervangen moeten worden, bijvoorbeeld een kapotte lamp, dan overleggen altijd met u wat te doen. Het scheelt u trouwens geld wanneer u de apk combineert met een grote beurt.

Ga naar apk aanvragen.

Aircoservice

Een airco is tegenwoordig al lang geen luxe meer, maar het is heel vervelend wanneer deze er plotseling mee ophoudt of niet meer genoeg koelt terwijl het buiten 30° C is.  Dan is het goed om te weten dat u ook voor de airco bij ons terecht kunt. U voorkomt een hoop ergernis door de airco installatie op tijd te laten controleren, bijvullen en schoonmaken.

Ga naar aircoservice.

Montage van trekhaken

Wilt binnenkort een caravan aanschaffen of een fietsendrager? Dan heeft u daarvoor een goede trekhaak nodig. Wij kunnen u precies vertellen welke trekhaak u nodig hebt en u kunt deze direct bij ons bestellen en laten monteren.

Ga naar montage trekhaken.

Cruise controle installeren

Met een cruise control is het ontspannen rijden en u bespaart op de brandstofkosten. Dat betekent dat u de investering terug kunt verdienen. Wanneer u eenmaal een auto heeft met een cruise control, dan wilt u het daarna niet meer missen. Automat Drachten installeert de cruisecontrol in uw auto.

Ga naar cruise control.

Gratis oliecheck

Komt u gewoon even langs en wij controleren gratis het motorolieniveau. Indien nodig vullen we olie bij tegen een voordelig tarief.

garagebedrijf Drachten bandenservice

Banden en velgen

We hebben als garagebedrijf in Drachten natuurlijk ook verstand van banden en velgen. U kunt bij ons onder andere terecht voor:

Ga naar Banden en velgen.

Autolak op maat

Automat Drachten heeft een eigen autolak afdeling waar we niet alleen de standaard kleuren en soorten lak verkopen. We kunnen elke gewenste kleur voor u mengen en leveren in verfblik of spuitbus.

Gaat u met een autolak iets spuiten maar is het eigenlijk te vochtig buiten? Huur dan nu bij Automat Drachten een Infrarood drooglamp voor autolakken en uw verf is na het spuiten in een mum van tijd uitgehard.

Ga naar autolak op maat voor meer informatie.

Verhuur dakkoffers en sneeuwkettingen

Dakkoffer

Een dakkoffer is een uitkomst wanneer u meer bagageruimte nodig hebt tijdens de vakantie of het weekendje weg met vrienden. Heeft u nog geen dakkoffer, dan kunt u deze bij Automat Drachten al huren voor minder dan € 70,-. Bijvoorbeeld voor een periode van 21 dagen. Beviel de dakkoffer u goed tijdens de vakantie, dan kunt u de dakkoffer kopen en brengen we natuurlijk de huurprijs in mindering op de aanschafprijs.

Ga naar dakkoffer en dakdragers huren.

Sneeuwkettingen

Hetzelfde geldt voor sneeuwkettingen die u waarschijnlijk ook niet vaak zult gebruiken in ons land, maar meestal wel verplicht in de wintersport landen. Handig dat u deze ook kunt huren tegen soortgelijke voorwaarden.

Ga naar sneeuwkettingen huren.

garagebedrijf Drachten speakerupgrade

Audio-service

Geluidsdemping

Het geluid van de speakers in een auto moet zich kunnen verplaatsen in de juiste richting en bijvoorbeeld niet deels verloren gaan naar buiten. Daarom is een goede demping met het juiste materiaal nodig voor deuren en andere plaatsen waar een speaker is geplaatst.

Wij kunnen door onze kennis en ervaring de juiste demping aanbrengen, zodat het geluid klinkt zoals het zou moeten klinken.

Ga naar geluidsdemping voor meer informatie hierover.

Speaker upgrade

Automat Drachten kan helpen bij problemen met uw audioapparatuur wanneer u een slecht geluid ervaart. Hiervoor hebben we de speaker upgrade, waarbij we de standaardspeakers vervangen door speakers met een beter bereik. We houden hierbij rekening met het vermogen van uw audio installatie en stemmen de speakers hier perfect op af.

Ga naar speaker upgrade.

Automat Drachten is er voor u

Heeft u vragen over onze diensten, het onderhoud van uw auto, onze autolak of de verhuur van dakkoffers? Neem dan contact op met ons of kom gewoon even langs bij het garagebedrijf in Drachten.

Gerelateerde artikelen